top of page

TRÄDFÄLLNING

Vår specialitet inkluderar professionell trädfällning samt bortröjning av gårdsträd. Det är inte ovanligt att dessa träd utgör en verklig utmaning, särskilt när de befinner sig i närheten av byggnader eller elektriska ledningar.

För att hantera dessa situationer på ett säkert och effektivt sätt är det viktigt att anlita experter med gedigen yrkeserfarenhet och rätt försäkringsskydd.

Vi förstår vikten av att ha rätt kompetens och utrustning för att säkerställa att fällningen och borttagningen av gårdsträd genomförs på ett säkert sätt, utan att orsaka skador på omgivningen eller riskera människors säkerhet.

Vi tar inte bara hand om fällningen och borttagningen av träden, utan ser också till att stammarna/riset hanteras på ett miljövänligt sätt. 

 

Du kan också dra nytta av hushållsavdrag för det utförda arbetet.

VesternäsVed_24.10.2020_111.JPG
Trädfällning

När du väljer oss för ditt gårdsträdsprojekt kan du vara säker på att du får högkvalitativ service och professionalism från början till slut. 

Skogsvård är viktig för att hålla skogen i gott skick och få en god volymtillväxt.

SKOGSVÅRD

Att bevara och förvalta skogen är av yttersta vikt för att upprätthålla hög kvalitet och en hälsosam volymtillväxt.

 

Vi strävar efter att främja skogens välmående genom att erbjuda konkreta förslag på förbättringar samt genom att genomföra noggranna röjningsarbeten. Röjning är en central del av skogsvården och syftar till att skapa gynnsamma förutsättningar för de mest värdefulla träden att växa och utvecklas optimalt. Genom att avlägsna överflödig vegetation och konkurrerande träd skapar vi en sund och produktiv miljö för skogen.

Skogsvård

VEDFÖRSÄLJNING

Hos oss kan ni få ved som är klar att använda, i olika längder, storlekar och sorter. Vi kan även fixa leverans av färdig brännved direkt från din skog. Vi är flexibla och anpassar oss efter dina önskemål, så oavsett om du vill ha standardved eller något specialanpassat är vi här för dig.

Färdig ved kan du köpa från Vesternäs Ved i Larsmo, Finland. Vi kan också leverera färdig brännved direkt från din egen skog.
Vedförsäljning
Vi kör ut ved och ris med traktor och kärra. Vi har också risplåtar för utkörning av ris.

UTKÖRNING

Vår utkörningstjänst erbjuder bekväm och effektiv transport av ved och ris med hjälp av traktor och kärra.

Vår kärra är utrustad med en kran som har en räckvidd på 8,5 meter, vilket möjliggör snabba och smidiga last- och lossningsprocesser. Med denna kärra kan vi på ett enkelt sätt hantera och transportera ved och ris till din destination.

 

Fördelen med att använda en kran med en sådan räckvidd blir tydlig när vi hanterar större mängder eller när veden och riset är placerat på svåråtkomliga platser. Den utökade räckvidden möjliggör precision och flexibilitet vid lastning och lossning, vilket resulterar i en snabb och effektiv utkörningstjänst. Vår traktor och kärra är också utrustade med risplåtar för att underlätta transporten av ris. Risplåtarna ger extra stabilitet och skyddar mot eventuell spillning eller förlust under transporten.

Utkörning

SNÖRÖJNING

Vår snöröjningstjänst är här för att göra vintertiden lite mer behaglig för dig genom att ta hand om snö och is på din gårdsplan eller villatomt. Vi använder modern utrustning, inklusive snöslungor, schaktblad och skopor, för att säkerställa att snöröjningen utförs effektivt och professionellt.

 

Vi förstår att varje fastighet har sina unika behov när det gäller snöröjning. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar och är öppna för att diskutera dina specifika krav. Att hålla din gårdsplan eller villatomt fri från snö och is inte bara ökar tillgängligheten utan minskar också risken för olyckor och skador.

 

Vår snöröjningstjänst är utformad för att ge dig lugn och trygghet under vintermånaderna. För att få en uppskattning och en skräddarsydd offert för våra snöröjningstjänster är du välkommen att kontakta oss.

Snöröjning på gårdsplaner och villatomter i Jakobstadsregionen.
Snöröjning
Vedtillverkning
Med Pilkemaster kan vi klyva stora mängder ved på kort tid. Kaplängd 25-60 cm och diameter max 40 cm.

VEDTILLVERKNING

Vid vedtillverkning använder vi oss av Pilkemaster. Den klarar stora mängder på kort tid och du kan själv välja längden på klyvningen – allt från 25 till 60 cm, med en maxdiameter på 40 cm. Det betyder att vi kan anpassa vedens storlek precis efter dina önskemål.

 

Vi har möjligheten att antingen besöka er plats eller erbjuda en helhetslösning som omfattar allt från avverkning och utkörning till klyvning och leverans.

bottom of page